Friday, 19 July 2013

hidup ini ibarat roda

kadang-kadang kita rasa hidup kita banyak kekurangan dan mengharapkan orang lain memenuhi kehendak kita sedangkan kita tidak pikir perasaan orang lain..kita selalu mengharapkan orang lain supaya paham apa yang kita nak..normal la kalu perempuan nak seseorang lelaki tu paham perasaan dye..x salah kan?tapi ape pun aku happy dapat kenal ngn dia..walaupun kna marah kena ape ke dye still cari n settle pe2 masalah..

walaupun kadang2 ak rasa dalam hidup aku nie selalu buat keputusan yang aku rasa selalu akan terasa sikit kesal..bukan ape tak tau la..mungkin masa tu x dapat pikir n then x de yang support..lepas nie ape2 keputusan ake kena pikir sendiri n then decide btol2..nnti x nak menyesal di kemudian hari..tpi selalunya orang akan cakap mungkin x de rezeki..rezeki di tempat lain lah tu..x pun de hikmah di sebaliknya..Allah tu maha kaya kan..rezeki kat mane2 jee..betol lar tu..kita je nak ke x nak mnda tu.

kita juga selalu akan merindui kenangan lama..sebab kenangan tu la mengajar kita hidup sekarang..kenangan tu la mengajar kita kecekalan hidup, berdiri dengan kaki sendiri tanpa mengharapkan orang lain..x kira la sedih ke gembira ke ia merupakan sejarah dalam hidup kita..yang pernah hadir dalam hidup ini..hidup kita ibarat berada di pentas dan orang akan tengok kita dari bawah.sama ada kita jalan hidup kita baik ataupun sebalik nya..kadang2 berada di atas kadang2 berada di bawah..x semestinya sentiasa berada di atas je..ibarat roda yang sentiasa berpusing x taw sama ada lama ke skjap roda itu berpusing.

tapi aku tetap bersyukur dalam hidup dengan semua orang yang pernah hadir dalam hidup aku x pernah aku trasa menyesal sedikit pun..aku bersyukur dengan hidup aku sekarang..:)


se

No comments:

Post a Comment

h