Friday, 28 October 2011

girls generation..




         
        dulu x minat pun girls generation tpi skang dah minat dh kat group diowang....aja aja fighting!!!!


                                                                                                                       

Wednesday, 26 October 2011

baby Oo baby....



assalamuailaikummm.....
comel x baby kat atas nie???


mesti kelakar kan kalu dapat adik baru masa umur 20 tahun...fuhhh x leh nk bayangkan..memang la de orang ckap biase lar tue pengalaman lain dari yang lain sebab dah besar lebih pandai nanti..pastu nak jage pun senang x kekok dah nk pegang..tapi masalah nya rasa pelik dah besar dah kot bawu dapat adik lagi..jauh kot beza umur..bayangkan lah umur aku 20 adik aku 1 bulan..nnti umur aku 40 adik aku bwu bpe tahun..wahhh hebaat nya..mcm pangkat pe da..tapi nak wat cm ne dah nk coming soon..tapi aku x tetap mcm x leh nk terima..x taw la sebab pe..sebab dah bosan kot ade adik..aah memang pun kalu boleh nk abang x pun kakak..hehehe xpi memang x bleh lar citer dye..mase mula2 aku dapat taw 2 ingat main2..ye lar lame dah kot mak aku x mengandung..adik aku yang last pun dah umur 10 tahun..lame lar tuh..comform2 lar terkejut kalu dpat adik lagi..10 tahun da x dpat adik..tut..tut dgr dapat adik baru..aku pun x taw macam mane nak cerita perasaan aku bila dapat taw...gembira pun x sedih pun x..hehehe..kelakar rase mcm x de perasaan..ye la rase mcm biase je..mcm dpat PLKN  x ksah pun dpat ke x..xpi rse mcm dpat plkn lebiih gembira drpda dpat adik..hehe kesian betul adik baru aku nie..kehadiran x diundang...x de la..x baik lar pulak..tapi adik aku semua x nak adik...hehehe..same je..sebab kedudukan akan tergugat..tapi adik lelaki dia nak adik lelaki sebab dia sowang je lelaki..tapi x ksah lelaki ke prempuan sme je pun degil dia..urm kalau boleh dapat adik lelaki kot..baru balance 2 lelaki 2 perempuan..yang penting aku kena tetap terima hakikat yang aku akan dapat adik baru..wawawa.......x pe la x ksah pun sebernanya..best lar jugak dapat adik bila kita dah besar...:)bertambah besar lar family aku nnti..


pengalaman yang baru..selalunya jaga anak orang je..akhirnya dapat adik sendiri..ape2 pun tunggu je la sampai dia keluar nanti...







                                                                                                                     

III kata...

wo ai ni
i love you
aku cinta padamu
tiga kata paling bermakna
tapi jarang didengar
naan unnai kthalikaraen
saranghaeyo
aishiteru
tiga kata paling menyentuh
tapi jarangnya disebut

mungkihkah kerna kita dah terlalu selesa
keintiman seolah semakin hambar                  
dari gerak gaya
hingga ke tutur kata
tak menggambarkan cinta

walaupun kita saling
sayang satu sama lain
tapi kenapa sukar meluahkan rasa
berikan mereka tahu
andainya hari esok
ditakdirkan berpisah
 


                                                                                                                

Tuesday, 11 October 2011

Heart string...





Drama
MBC | Airing dates : 2011/06/29~2011/08/18
Synopsis
"You Fall for Me" is based on an Art University and is about those who run towards their dreams with sweat, tears and sweet love.
In the drama Park Sin-hye is a tough and lively girl as well as a gayageum (Korean zither with twelve strings) prodigy, Kyu-won. Jeong Yong-hwa is cold city guy and applied music and guitar prodigy Sin, who will be spreading out sweet love scenes with Park Sin-hye.











city hunter









Title: 시티헌터 / Sitihunteo / City Hunter
Chinese Title: 城市猎人
Genre: Action, suspense, romance
Episodes: 20
Broadcast network: SBS
Broadcast period: 2011-May-25 to 2011-July-28
Air time: Wednesday & Thursday 21:55

Synopsis
‘City Hunter’ is an original script based on the world-famous novel by Japan’s Tsukasa Hojo. Since it became public that Korea would be the first remake of this story into a drama, ‘City Hunter’ has been receiving worldwide attention. ‘City Hunter’ has switched the setting from Tokyo 1980 to Seoul 2011, and according to the original story structure, the protagonist becomes a city hunter and his character develops while resolving gratifying cases.

The story takes place in Seoul, 2011. Lee Yoon Sung is a talented MIT-graduate who works on the international communications team in the Blue House. He plans revenge on five politicians who caused his father’s death with his surrogate father Lee Jin Pyo and eventually becomes a “City Hunter.”

A little thing called LOVE









Plot

The ordinary 14 year old girl Nam is unattractive or in simple terms...ugly. But she's always been secretly in love with an older guy in grade 10 called Chon, the most popular student in high-school. He's hot, perfect and generous, and that's what makes girls go crazy about him, including Nam too. But she doesn't give up easily. She tries to do everything to make her get noticed by the boy she loves, in the hope of him turning around to look at her just one more time.

Friday, 7 October 2011

Aku dan Die....



Haiii..ok kali nie nk cter sal aku lak..hehehe..tajuknya ak dan die..….jeng2… x de la..sbenarnya aku dan no7…hehehehe..x depe2 pun sbrnanya nk cerita..sje je nk tulis2 bosan..aku pun heran cm ne leh lkat dengan no 2..semua orang tertanya pe special sangat dengan no 7 tue..especially kwan ak..aku pun x taw nk explain mcm mne..smpai adik aku pun tnya..semu benda nk no 7..nth pe2 ase..biase lar tue setiap orang de hobi dan mnat masing-masing kan..x yah nk plik sgt lar cter dye…J….x pe laak x ksah pun jnji x kcaw hidup orang pun..tpi asal orang tnye je msti aku jawab bulan aku lhir...hehehe..sbnarnya x de kaitan pun..tpi de jgk la 7 kan..lupe...ak pun x taw mule2 cm ne aku boleh tertarik sangat dengan nombor 2..yang pasti sejak form 2 kot x pun form 3..tpi mase 2 x nmpak sangat suke kat no 2..biase2 je..semunya berlaku secara kebetulan…cm plik je bnyi 2??..sbb 2 x nmpak sangat...yang pasti mesti no yang aku mnat mesti relate dengan hidup ak..itulah menyebabkan ak bertmbah sayang kat nombor 2..owang kate de luck la..hihihi..ak x ingat la mule2 cm ne ksah die..ntah pe2 ase nk berksah2 lak..tpi btul la kate owang kalu x kenal maka x cinta..kalu x cinta maka x sayang..





VS








selalunya kita x kan akan perasan bnda yang ada depan mata selalunya nmpak yang jauh dari kita.. Kadang-kadang rase kelakar pun de..smpai mmber aku ckap aku minat no 7 sbb Cristiano Ronaldo lgipun de pkai jersi no 7...mse 2 die jadi pemain untuk Manchester united..mmg aku mnat die tmbah2 pkai jersi no 7 kan..aku mmg mnat Manchester United..hehehe..aku suka tengok artis korea..pas2 aku akan cari biodata diowang..tengok de yang lahir dengan no 7 x..tpi yang penting ari 7 yang terpenting dan tertentu je akan membuat aku bahagie…termasuk lar yang lpas2.. Pastu mse form 4 aku kna pndah sekolah kat kuantan blik..sdih gler sbb kena tnggl mmber-member..sayang gler kat korang semua..apa2 pun korang tetap best..trutama sekali untuk si P..thanks 4 everything..lepas 2 ak jmpe mmber baru semuanya baru…aku pun dah jadi orang baru..mase nk abh sekolah dah form 5 baru aku perasan aku masuk sekolah 2 pada 7/3/2008…klakar rase..dan2 je 7..Lpas 2 aku dpat plkn..ak dapat panggilan ke-2/siri 7…pas2 aku msuk UiTM plak 27/6..de jgk la 7…hahaha..byk lagi..kat zaman sekolh..x ingat dah..btw bnyak lagi cter dye tpi x nk lar cter semua nnti x de rahsia plak..Tpi aku lbih suka secara kebetulan nmpak skit natural..de skali 2 aku beli beg dan2 je dalam 2 de no 7..hehehe..tergelak rase..mcm taw2 je..urm k 2 je lar ak rase nk cter..x de pe2 pun..hehehehe
  
walau apa2 pun, benda yang kita nak x semestinya kita dapat dan benda yang kita harap x semestinya ia datang…
be happy…….



Thursday, 6 October 2011

my cat....



   
                                                  i love my cat......




h