Tuesday, 27 December 2011

dah dapat da...


yes...suke nya dah lepas lesen kereta...akhirnya dah siap pun..dah lar nak test hujan turun dengan lebat..leceh betul..hehehe yang kelakarnya test bukit dapat kereta no 7 lagi..cm x bole bla je..perlu ke kebetulan cm 2 sekali...pas2 kantoi ckit kat bukit sbb x smpai garisan kuning nervous pnye psl kena lar turun balik..nasib bek lar lepas 2 ok je....kali nie giliran dapat no 3 x yah nak tunggu lame2..bapak lar segala bosan nye kalu x kena tunggu cam ari 2..ujian parking ok selamat dan pass..hehehe...jalan raya pulak ok jugak cuma hujan je lebat dah lar dengan sejuk nya smpai jpj cakap jgn nervous sgt wat biase je..ok je..:)
lepas 2 abih jugak jalan raya..
mood: sangat happy sebab x trkandas...



first time...


cuti seminggu nie, balik2 masuk pertandingan bowling..hehehe sangat lar nervous cter dye....nie mak aku punye psal..sebab x reti men dah pernah men pun sebelum nie..igtkan susah sgt xpi boleh than lar..x letih mane macam men bola jaring..skit pun kat tangan je..lawan ari ahad so igt nak berlatih ari jumaat 2..pergi2 semu tmpat penuh..balik je lar lagi pun penat baru balik dari jengka..pas2 pergi lar ari sabtu dengan member lagi lar ramai..nak men kat kuantan plaza dah penuh semu kena booking..pergi megamall per.ghhhhh sangat lar ramai cter dye..dengan orang datang shooping smbut krimas..memang x nampk kuantan da..sesak smpai tempat parking motor pun tengelam timbul je..tgok tmpat bowling betapa ramainya manusia yang ada di muka bumi ini..nak men siap kena tulis dalam buku nak amik giliran..urmm x pe lar tengok orang je la men..hebat juga lar tengok orang men sebab kita x pernah men...hehehe nak tengok wayang lambat sangat dah..jalan2 je lar kat mega 2..tunggu lar smpai malam baru de banyak kosong..try lar men satu game je..huhuhu...terasa best dye..pe lagi tambah satu lagi..hebat juga mula2 msuk longkang je..pas2 sekali dapat strike..happy gler..bukan senang..
akhirnya confident ckit nak men untuk esok..siap jalan2 pergi beli nak pakai sama esok..hehehe..peremuan mesti cm 2..first2 men 2 kali berturut2 dapat strike..wah bangga dye x taw nak ckap pe..igt msuk longkang..lepas 2 semua bagi semangat..semangat no7 sebab pakai bola 7..hehehe..penglaman yang best betul..









Thursday, 15 December 2011

why bel become like this......

sem 4 kali nie nak kate tension x jugak..nk kate x tension pun x jugak..aduiii...pening betul..dengan subjek yang agak best la jugak ..public speaking,economy nye, wat event lagi..2 satu hal jugak..leceh btul..dah lar kena wat dinner...x de menda lain ke kena wat..dari sem lepas lagi..igtkan sem nie ringan2je subjek..tapi x jugak..yang best 2 je..amik exam nanti 2 paper je..urm ok lar kot..tapi yang x bla kali ini dapat lecturer bel(english for occupational purposes) yang terbaek dari pe ntah..memang x le bla dor..buat julung kali pertama nya dapat lecturer bel perempuan yang full..sem sebelum nie ade je prempuan tapi sekejap je..pas2 salin nak beranak..dan selalu dapat lecturer ok je dengan sporting nye siap sem lepas belanja kitaorang makan je..happy je..ntah kenapa sem ni dapat lecturer yang membuat kan aku bertambah sayang je kat die.sebab die............**
Tanggal 14 disember bekalan air di kawasan yang terpilih di jangka terputus untuk sementara waktu..oleh yang demikian ketiadaan air tidak dapat dipastikan untuk berapa lama..oleh itu saya agak bengang tinggal di Jengka atas sebab ini..so ak de kelas pukul 10 a.m dan pada masa itu juga dan2 pulak subjek bel..bangun2 pagi 2 air x de lagi dari semalam kot..nak sembahyang pagi 2 pun pakai air mineral yang tinggal x sampai setengah botol..memang kaya pakai air mineral..tunggu lar jugak mane tau de keajaiban akan berlaku sebelum kul 10..tunggu2 lar jugak x de jugak pun..bapak lar kebenggangannya..dan amik keputusan untuk ponteng satu kelas dye..kelas lain suh member laki hantarkan air..nasib bek lar dengan ade diorang dapat jugak bsuh muka ngn gosok gigi..siap bwak air untuk minum..hehehe,,agak terharu...lepas 2 g kelas dye ari jumaat memang kena cukup2 lar..she said.."why you absent?"..my friend,natasha said our house has no water..and she said again i cannot accept your excuses because there is no connection between water and coming to the class..why you not buy any water from the shop..and my friend,qirah also said"we go but the shop also closed..memang debate lar ngn dye nie..siap dye cakap nape x datang awal pergi mandi kat kompleks ke kolej..sebab pensyarah kat luar pun wat cam 2..memang lar senang cakap sebb diowang de transport..akibat daripada peristiwa malang itu kami berenam telah diberi tugasan buat essei sebanyak 5 pages dan due date after mid term break..tajuk yang die bagi berbunyi : changes I would like to see in Uitm Jengka, campus or suggestion on overcoming water shortage problem in Jengka or your marks will be deducted..it's up to me..i cannot accept the absenteeism..i really2 hate.perghh memang bengang..padahal x datang sekali je pun..zaman sekolah pun x pernah kena cam nie..first time dapat lecturer yang straight cam nie..and hopefully for the first and for the last......( ^_^) @__@


Monday, 12 December 2011

ombak rindu..



haaiii..this time nak cter pasal ombak rindu..hehehe..mase first2 cter nie baru keluar  memang tengah hot la..semua orang post kat fb kate cter nie best and sedih..lagi lar terasa nak tengok..sebab novel ini adalah novel first yang aku baca dan sangat best cter dye..sebab 2 lar nak tengok..mgu lepas dapat balik kuantan sebab de kerja dan dapat tengok cter 2..balik kuantan kali ini bawak kawan 2orang my housemate sebab diorang pun nak tengok cter 2..thanks kat ieqa and k.yuyun..so lagi excited sebab de teman..hehehe...lagi best sebab my bf teman tengok..dah lar lame x jmpe..nasib baek dye nak teman  tengok cter..thanks so much kat dye sebab kacaw tgk cter 2..hehehe xpi x pe sebab sangup tengok crta 2 walaupun x mnat.. mase nak beli tiket  cter 2 semua dah sold out..gler lar.sangat la sedih..siap orang 2 kate kalu nak tengok cter 2 kena beli awal2..urm ok baek lar..pas2 terpaksa lar beli pukul 5..2 pun dapat seat yang kedua depan..urm memang depan cter dye..xpi x pe janji dapat tengok..hehehe..sepanjang tunggupkul 5 terpaksa lar pusing2 ecm 2 berpuluh-puluh kali..sampai penat kaki..masuk sini keluar sana pergi sana keluar sini..hehehe..tapi x pe jalan ngn dye x penat pu cuma letih je..ok mase tengok cerita ombak rindu 2 best lar sebab aron aziz berlakon..memang pelakon melayu terakhir lar..memang pandai bawa watak..yang x best nye perempuan yang jdi mak hero..sangat ngade..member ak  tengok punye lar sedih dye cakap..hehe aku rase banyak kelakar je samapi x sempat nak rase sedih..hehehe..tapi keseluruhan cter nie best..OMBAK RINDU>>






Sunday, 11 December 2011

3O1A1AB2B

salam..ok kali ini nak cter pasal housemate plak..bukan roomate dah..sebab duk kat luar..kitaorang duk 7 orang..hehe comel x..setiap mmbe semu de perangai masing2..kalu semua bergabung boleh pecah rumah..dalam rumah nie semua jenis darah ada..dari jenis darah A,B,AB dan O..happening der..tapi O ramai sekali 3 orang termasuk lar ak..B pulak ade 2 orang..yang darah single ataupun x de geng darah AB ngn darah A..hehehe..ak akan cerita pasal diowang nie...ok nak cter pasal spe dlu erk..urm rse2 yang paling hot kat dalam rumah kitaorang nie adalah darah A...hahahaha..


TYPE BLOOD A


kalu darah A nie kan dye sangat teliti dan boleh dikatakan cerewet lar jugak..terutama dari segi nak beli barang..x boleh nak suggest sebab dye akan pilih taste dye jugak..hehehe..lepas 2 darah A susah nak percayakan orang..dye x kan senang je dan terima orang 2..x kira lar orang 2 muda ke tua..bagus betul..x senang lar kena tipu..lagi satu A nie suka bercerita dan suka berkongsi..x kira menda 2 happy ke x..so kita x yah risau mesti ade orang akan cerita punye dalam rumah 2..kalu nak dapat informasi terkini..dapat lar dari darah A..A juga akan buat list kalu nak  pergi mana atau nak beli ape2..dye akan senarai dari A sampai lar Z..pas2 pemberi nasihat yang baik..dye suka  memberi nasihat kepada orang lain macam pakar kaunseling lar..tapi A nie de juga habit buruk dye sangat boros..sebab my mum juga darah A..sangat cerewet dan suka berbelanja sampai x de limit....kalu dye mnat barang 2 dye akan beli jugak..boleh jadi berani secara tiba-tiba depends on situation..hehehe..kadang2 suka membangkang..mudah terhibur dan suka observe orang..sangat suka nilai orang lain..mudah terhibur sampai boleh demam...pendengar yang baik...kadang2 A ni kelam kabut nak wat sesuatu..menurut pandangan my housemate pandai jage hati orang lain, suka sembunyi perasaan tapi last2 kantoi jugak sebab x reti tipu kot..A juga suka cuba benda yang baru pas2 setia..
MODEL BLOOD A..:)


Nuur syafiqah mohd Radzi

TYPE BLOOD B

Ok darah B pulak yang nie suka buat hal sendiri dan x kisah..diorang ni ada  dunia sendiri..hehe x kisah pun ape yang terjadi...B nie suka pendam walaupun diorang sedih diorang still nampak cool..huhu..ssuka berusah dalam diam...hebat btul..yang suka B nie..paling bangun awal..kalu dalam rumah nie..diorang lar paling awal sekali bangun..pas2 wat keje sendiri...tapi darah nie cepat bosan..pas2 pandai menyembunyikan perasaan ataupun masalah..diorang nie pandai berdikari dan sangat serius dalam buat sesuatu..pas2 mereka akan cuba selesaikan masalah diorang sendiri dan x suka orang tolong..diowang akan rase annoy gler kalu terlalu complaint..kalu bercinta diorang xsuka dikongkong n lebih bersikap matang..






TYPE BLOOD AB

HEHEHE..darah AB darah yang paling complicated...first AB sangat sensitive tapi manja...diorang cepat toucing...lepas 2 sangat berterus terang dan bising..straight the point..so kita kena tahan je lar..hihihi..dye nie teliti dan sangat pengemas..so kita boleh kenal kalu darah AB yang kemas rumah...kalu makanan 2 x sedap..akan berhenti terus untuk makan...walaupun dia suka minta pendapat orang lain tapi AB akan selesaikan masalah diorang dengan jalan dye sendiri..sangat friendly dan orang akan mudah terpikat dengan darah AB...apa yang dye nak buat dye akan buat...kalu bersiap sangat lambat sebab sangat teliti..so kena bagitaw awal2 kalu nak kuar ngn dye.. selalu inginkan perhatian dari semua orang..pas2 berfikiran jauh..

Natasha Fairuza bt Mat Nasir

TYPE BLOOD O

Ok darah O..Ok je..hehehe...darah O sangat periang dan sporting..mudah terpengaruh dan mudah percayakan orang lain walaupun baru first kenal...pas2 payah terima pendapat orang lain dan sangat degil..suka memerintah daripada menurut..suka juga membangkang.sangat peramah dan suka membantu orang lain..semangat setia kawan dan menjaga perasaan orang lain..kreatif...pendengar yang baik..bersemangat dan suka bercerita..O mudah buat kawan dan sentiasa nak menang, kadang2 x boleh terima cadangan orang lain..pas2 banyak tanya dan suka menunjuk2..btul ke?..O jugak malas nak bergaya..lebih selesa simple..suka cabaran..kalu bercinta susah nak tunjuk kasih sayang kat orang 2..tapi suka didibelai dan manja..











Nur Shaqirah,Nor Ammarah dan Dylla Naira





h