Sunday, 29 January 2012

berkelah..




arigato gozaimas....hihihhi..jepun lak...x pe lah ok entry kali nie nk kongsi cerita aku pergi berkelah di Maran bersama housemate...hehehehe...best nye...lame dah kitaowang x keluar g jalan ramai..igtkan nk g KL la g Gambang..dsbab kan x ckup duit and nak save the money..g jalan dekat je lar..hihihi..eh lepa nk kasi  taw nama tempat..nama tmpat tu Lubuk Ijek..hehehe..best lar jugak.hjung2 minggu pergi sne..lagipun smbut sekali besday kak yuyun..lame jugaklar mandi kat situ smpai beku dibuatnnya...Igt kan nak plan pergi mandi kat Jerantut..tapi disebbkan bhaye pastue hujan x menentu xbole lar pergi situ..xpi x pelar kat sni pun oke..besst je kalu pergi rmai2..siap men game ag..

nie disebabkan sejuk..naik kat atas amik gambar jap..hehehe

  wat muka comel lak...:P

  sowi lar k.yuyun separuh je muka dapat masuk..hehehe

        ha..nie bawu semu masuk,,,

hehehe...depan btul muka ieka..

muka akn jadi natural and putih selepas mandi air nie..cuba lar..nie lar model nya..:)

                                                            kitaorang semua..:)

                                hmmm....sedap betul kek nie..

                                sejuk sgt smpai berpeluk..hihihi

oke lar..sayonara...:

Monday, 23 January 2012

tahun baru cina..



                                                            dapat angpau hehehe..     
                                                                                                      
   ni hao??..hehehe gong xi fa cai semu x pun slamat tahun baru cina..hehehe sme je pun..cuti cina nie Uitm bagi 4 hari je cuti...sedih btol..ckit je cuti x puas lar nk spent time..x pe lar nak wat cm ne yang penting cuti sem lame 2 bulan..wahhhh heaven nye x sabar nak tunggu.cuti cina 4 hari nie pun de dapat keje..hahaha..klakar lak..sebab xde orang so ganti orang amik part time..boleh lar wlupun cm penat je sbb cuti skjap je dah lar bnyak assingment nak wat...penat nye sem nie..x sukeeeeeeeeeeeeeee..grrrrrrrrr...tnsion lar..x pi x pe lar tolong kawan lagi pun bagi dah bagi nama kat boss die..dye ckap tolong kedai kat 
tc ok lar...last2 keje dkat ngn umah batik village je..lagi ok x pnat sgt  dan balik pun awal..first day keje pergghhh sangat lar penat nye sbb kena layan owang nak beli barang..macam2 ragam..walaupun penat tapi best lar..macam2 owang kita jmpe..mostly bukan orang mlayu datang bnyk orang luar negara..so kena bnyak speaking lar..kadang2 smpai terbelit lidah nak explain..hehehe..yang best nye dapat borak n bergmbar agi ngn orang jepun..1 family datang dan diorang mncating batik..hehe dye ckap "malaysia panas"..urm biase lar snyum je nak wat cm ne mmg pnas pun..suke ble dye try tgk buku nak tnye aku "siapa nama awak??hehehe terharu rase..pastu siap perkenalkan anak dye ngn suami dye..best lar..suka dengar anak dye pangil okasan.otosan..pastu dapat jmpe boss dutch lady kat malaysia nie..rupa nya orang putih jugk..perghh dah lar perempuan..pastu dapt jmpe orang blanda..orang singapore...orang australia..skli datang dah lar rmai.. pastu jmpe bkal pmain manchester united..umur 17 tahun..perghh tgk badan bsarnya..x sngka tol..hihihi..yang best nye dapat 2 angpau...pastu dpat gaji ok lar..berbaloi jugak..dua hari je kot..2 ari,sgt pnat tapi best..first time kje..hehehe....ok lar 2je lar nk cter...


bersma family jepun...:)




                                                                                                               

seharian menjadi.....



Swasdi khrab..hehe..thailand lar pulak..ok entry kali ini nak crita pengalaman saya jadi usher..hehehe seharian menjadi usher dan sangat penat...urm first time jadi slalunya event biase2 je..tapi kali ini event dye agak besar jugak sebab PM datang..wahh gempak nye..hehehe tapi PM x jadi datang pun pulak sebab de urusan lain yang lebih penting so ganti lar dengan Menteri Besar Pahang, Dato Sri Diraja Adnan Yaakob..Program ini diadakan di Hotel Zenith, Kuantan untuk program “Jom Masuk U”. Program ini kali yang ke-8 dan   yang best nye tahun 2012 negeri Kuantan  menjadi tuan rumah untuk program nie..  Memang kena meriah lar sebab opening kat Kuantan..Dengan itu, Uitm Jengka telah jadi tempat utk program selangkah ke Uitm dan dihadiri oleh student form 5 dari Bera, Temerloh, Cameron Highland, Pekan dan Maran.. so kitaorang pnye practise kat cni je la dulu..usher untk Timbalan Menteri Pengajian Tinggi Yb. Dato Saifuddin bin Abdullah..dan exco setiap daerah..hehe wakil untuk bera kitaorang dapat jump mak Dafi..hehehe sangat cantik..tapi enth mcm mane klas aku trpilih nk jadi usher untk program nie..hehehe tapi ok je..sebab g jlan2..xpi xramai pun 10 orang je..
Lepas 2 kitaorang g Hotel Zenith bertolak sangat lar pagi nye dari Jengka..macam jauh sgt je tmpat dye..ble kitaorang smpai je sne trus tgk orang reheasel..mula2 msuk Grand Ballroom waahhh besar nye dan tempat dye nmpak lar mahal nye..ye lar mane x nya hotel 5star kot..lepas 2 kitaowang pergi makan kat dining bawah..x taw nk ckap n gmbarkan ble tgk mkanan..pergghhhh..sedap nye..byk gle mkanan..semu ade..dan memang sgt puas hati tgk mkanan dye apbila perut sdg lapar..jadi usher nie walaupun nmpak sng je tapi penat doe..wlaupun dye dah bagi tmpat tapi still penat dgn pakai wedges belum lagi high heels 2..mase 2 bdk KEB uitm pun ade wat prsembhan untk pembukaan..memang ramai lar pelajar datang masa 2..pukul 8 pgi dah ramai student datang..agk meriah lar walaupun hujan..urm semasa jadi usher semu orang aku dapat jumpa, depan mata je…dah lar pnat lar nk tulis..La kxn(bye2)…J


bersama farha..:)


muka yang sangat penat...

hehehe..my geng..peaceee
bersama syakir yang sengalll.....

dan lagi nak selit muka 2..:)

bye...............

Saturday, 7 January 2012

besday housemate....


                                                                                                                   



Ollaaa...ok kali ini nak cter pasal my housemate....hehehe...kitaorang nak smbut dye punye besday salah sorang daripda kami..tapi dye punye besday tahun lpas hjung blan 12....so terpksa lar sambut blan 1...hehehe...sowi sebab lambat tpi xpe lar lagi nmpak suprise sebb mesti x taw nak sambut besday dye..mula2 nak smbut kat jengka je..nak wat parti kat rumah..hehe mntang 2 sem nie dah ade rumah..xpi2 bncag2 punye bincang akhirnya wat kat temerloh..lagpun nak beli barang kat sne..pagi2 dah bangun..x de lar pagi sgt kul 9..hehehe...siap2 sampai la kul 10 lbh..pas2nek bas metrobus kul 10.30...pas2 sampai kat temerloh kul 11 pagi..lepas 2 g jalan2 beli barang..lame dah x kuar ramai2 cmni..last sem lepas sebab g KL...yang 2 paling best macm2 de..penat nye sesat nye..ok back 2 the story, smpai je kat sne g watsons pas2 kedai kasut..lpas 2 pecah dah sebab nak g beli hadiah ngn cupcake or pe2 je..                                                                               
nanti jmpe je kat kedai pizza hut..puas hati makan pizza hut ari ni..suprise nye beli kek pas2 letak dalam plastik ksut bata..hahaha..smpai ak pun x perasan..lpas 2 bukak lar kek 2 dan nyanyi kat dye..punye lar malu.....eh lupa nk cakap sape dye cter punye lar pnjang..ok kitaorang smbut besday Qirah..dye maknae(bhsa korea) paling muda...hehehe..dye x sangka gler kitaorang smbut..hehehe..malam nie de smabungan ag iaitu mandi tepung + planta+kunyit+gram dan kalu rajin telur....hehehe..siap lar dye malam nie..jadi kuih goreng lar..pas2 mase kitaorang nyanyi 2 semua tengok dah la ramai tengahari kot..orang ramai tengah makan..hehehe yang best nye Qirah dpat aiskrim percuma dari pizza hut..tapi kitaowang je makan..
hehehe..nickname Qirah sukjin running man..:)











bahagian 2...

malam nie pulak ingatkan nak wat suprise kat dye bahagian ke2 iaitu pesta tepung++++....hehehe..sebabkan kitaowang celebrate kat Temerloh so x leh la nak wat pesta tepung..hehehe menjadi tradisi..ok malam ini sukjin kuar date ngn amir gitu juga dgn tasha dpt cover line ckit..hehe aku pun kuar jugak sebab opey ajak kuar so kena pergi je lar...lagi bagus senang nak wat kerja2 untuk kerjakan suk jin nie...
mase kat bandar igtkan x nak blik sebab nak date..hehehe..akhirnya berjaya juga suh blik awal dari biasa..so yang lain wt bahan dye..satu besar baldi yang brcampur asam jawa dan sirap..pastu planta..tepung campur kunyit..hehehe memang terbaek lar..mase 2 nk kenakan dye punya lar susah sebab macam dah kntoi je..so kitaowang hold la dulu..tak pun kenakan masa dye masa tido.masalahnye dia lar paling lewat tido dalam rumah nie..alih2 orang len yang tido pulok...sebab penat g temerloh..hehehe pe lar diorang nie..x pham btul..lps 2 last2 kjut yang tido gne phone dah lar mesej semu dapt mse yg sama..hehehe..klakar betul..pas2 aku g wat2 kluar nk kunci pintu pagar..tasha follow..nk cari idea nak suh dye kluar..nak cari idea pun macam pe nth siap glak2 ag ngn tasha..last tasha wat bsing2 kat luar nk suh kluar ak plak wat cerita de kucing mati memang x de kaitan lansg..hehehe tapi berjaya jgk..smpai kemuncak kitaorang tarik pas2 ikat dye kat tangan ngn kaki..hehehe jahat gler...siap angkat kena duk atas kerusi...pas2 ape lagi baling tepung berbotol2..gila lar men....spu planta..bising dye samapi jiran tgk..igtkan nak marah sebab bsing hehehe tapi siap ckap ag hepi besday..hehe terharu plak..biar pun bkn besday ak..last kena curah air asam jawa bersama sirap..hehehe agak kecian tgk member ak..paling teruk dan kejam..hahhaa...sowi minachi..ur the best suk jin..pas2 kena mandi ramai2..bessttttttt.....










                                                                                                               

Monday, 2 January 2012

merokok itu adalah.....



untuk peminat rokok...:)
nothing to say but just to inform.........





Sunday, 1 January 2012

2012...dah datang


                                                                                                                
urm semua orang sibuk dengan tahun baru pergi sambut kat luar...best nye..kat
 kuantan pun pkul 8 dan buzy dah jalan..wahh meriah nye...selamat tinggal tahun 2011 dan slamat datang tahun 2012..kita bukak cerita baru tutup cerita lama ok..hope sgt tahun baru ini dengan azam baru,semangat baru,harapan baru, impian baru  dengan pkwe baru semuanya lar baru..hehe x de la semu baru..dah tahun baru maka dengan secara rasmi nye umur akan bertambah..bln 7 akan genap 20...wuahhh..x best nye xde belas2 dah..macm nampak matang je 20 tetapi x pun...hehehehe..x boleh jadi matang..dah try..rasa cam sombong pun ade..ok azam baru kali ini semoga dapat jadi prmpuan yang comel hehehe x de la semoga jadi yang lebih baik dan bertangungjwb sebab nnti dapt adik baru..klakar rse dapat adik lagi..lepas 2 berjaya abhkan diploma dan x repeat...amin..lagi nak lupakan menda yang ak x leh lupa kan slama ini..semoga lnyap lar ia dari memori aku..hehehe.mcm pe nth..wlupun memang sush xpi akn cuba...masa dulu adlah kenangan, masa kini adlh knyataan..selamat tinggl kenangan..selmt datng harapan dan impian..hehehe..x taw pe yang akan terjadi plak kat tahun baru nie...
x lupa juga pesanan untk my honey: good luck k in your exam..do the best..pas2 happy new year..hope kita kekal and happy always...




                                                                                                                   

h