Saturday, 7 January 2012

besday housemate....


                                                                                                                   



Ollaaa...ok kali ini nak cter pasal my housemate....hehehe...kitaorang nak smbut dye punye besday salah sorang daripda kami..tapi dye punye besday tahun lpas hjung blan 12....so terpksa lar sambut blan 1...hehehe...sowi sebab lambat tpi xpe lar lagi nmpak suprise sebb mesti x taw nak sambut besday dye..mula2 nak smbut kat jengka je..nak wat parti kat rumah..hehe mntang 2 sem nie dah ade rumah..xpi2 bncag2 punye bincang akhirnya wat kat temerloh..lagpun nak beli barang kat sne..pagi2 dah bangun..x de lar pagi sgt kul 9..hehehe...siap2 sampai la kul 10 lbh..pas2nek bas metrobus kul 10.30...pas2 sampai kat temerloh kul 11 pagi..lepas 2 g jalan2 beli barang..lame dah x kuar ramai2 cmni..last sem lepas sebab g KL...yang 2 paling best macm2 de..penat nye sesat nye..ok back 2 the story, smpai je kat sne g watsons pas2 kedai kasut..lpas 2 pecah dah sebab nak g beli hadiah ngn cupcake or pe2 je..                                                                               
nanti jmpe je kat kedai pizza hut..puas hati makan pizza hut ari ni..suprise nye beli kek pas2 letak dalam plastik ksut bata..hahaha..smpai ak pun x perasan..lpas 2 bukak lar kek 2 dan nyanyi kat dye..punye lar malu.....eh lupa nk cakap sape dye cter punye lar pnjang..ok kitaorang smbut besday Qirah..dye maknae(bhsa korea) paling muda...hehehe..dye x sangka gler kitaorang smbut..hehehe..malam nie de smabungan ag iaitu mandi tepung + planta+kunyit+gram dan kalu rajin telur....hehehe..siap lar dye malam nie..jadi kuih goreng lar..pas2 mase kitaorang nyanyi 2 semua tengok dah la ramai tengahari kot..orang ramai tengah makan..hehehe yang best nye Qirah dpat aiskrim percuma dari pizza hut..tapi kitaowang je makan..
hehehe..nickname Qirah sukjin running man..:)











bahagian 2...

malam nie pulak ingatkan nak wat suprise kat dye bahagian ke2 iaitu pesta tepung++++....hehehe..sebabkan kitaowang celebrate kat Temerloh so x leh la nak wat pesta tepung..hehehe menjadi tradisi..ok malam ini sukjin kuar date ngn amir gitu juga dgn tasha dpt cover line ckit..hehe aku pun kuar jugak sebab opey ajak kuar so kena pergi je lar...lagi bagus senang nak wat kerja2 untuk kerjakan suk jin nie...
mase kat bandar igtkan x nak blik sebab nak date..hehehe..akhirnya berjaya juga suh blik awal dari biasa..so yang lain wt bahan dye..satu besar baldi yang brcampur asam jawa dan sirap..pastu planta..tepung campur kunyit..hehehe memang terbaek lar..mase 2 nk kenakan dye punya lar susah sebab macam dah kntoi je..so kitaowang hold la dulu..tak pun kenakan masa dye masa tido.masalahnye dia lar paling lewat tido dalam rumah nie..alih2 orang len yang tido pulok...sebab penat g temerloh..hehehe pe lar diorang nie..x pham btul..lps 2 last2 kjut yang tido gne phone dah lar mesej semu dapt mse yg sama..hehehe..klakar betul..pas2 aku g wat2 kluar nk kunci pintu pagar..tasha follow..nk cari idea nak suh dye kluar..nak cari idea pun macam pe nth siap glak2 ag ngn tasha..last tasha wat bsing2 kat luar nk suh kluar ak plak wat cerita de kucing mati memang x de kaitan lansg..hehehe tapi berjaya jgk..smpai kemuncak kitaorang tarik pas2 ikat dye kat tangan ngn kaki..hehehe jahat gler...siap angkat kena duk atas kerusi...pas2 ape lagi baling tepung berbotol2..gila lar men....spu planta..bising dye samapi jiran tgk..igtkan nak marah sebab bsing hehehe tapi siap ckap ag hepi besday..hehe terharu plak..biar pun bkn besday ak..last kena curah air asam jawa bersama sirap..hehehe agak kecian tgk member ak..paling teruk dan kejam..hahhaa...sowi minachi..ur the best suk jin..pas2 kena mandi ramai2..bessttttttt.....










                                                                                                               

No comments:

Post a Comment

h