Monday, 23 January 2012

seharian menjadi.....



Swasdi khrab..hehe..thailand lar pulak..ok entry kali ini nak crita pengalaman saya jadi usher..hehehe seharian menjadi usher dan sangat penat...urm first time jadi slalunya event biase2 je..tapi kali ini event dye agak besar jugak sebab PM datang..wahh gempak nye..hehehe tapi PM x jadi datang pun pulak sebab de urusan lain yang lebih penting so ganti lar dengan Menteri Besar Pahang, Dato Sri Diraja Adnan Yaakob..Program ini diadakan di Hotel Zenith, Kuantan untuk program “Jom Masuk U”. Program ini kali yang ke-8 dan   yang best nye tahun 2012 negeri Kuantan  menjadi tuan rumah untuk program nie..  Memang kena meriah lar sebab opening kat Kuantan..Dengan itu, Uitm Jengka telah jadi tempat utk program selangkah ke Uitm dan dihadiri oleh student form 5 dari Bera, Temerloh, Cameron Highland, Pekan dan Maran.. so kitaorang pnye practise kat cni je la dulu..usher untk Timbalan Menteri Pengajian Tinggi Yb. Dato Saifuddin bin Abdullah..dan exco setiap daerah..hehe wakil untuk bera kitaorang dapat jump mak Dafi..hehehe sangat cantik..tapi enth mcm mane klas aku trpilih nk jadi usher untk program nie..hehehe tapi ok je..sebab g jlan2..xpi xramai pun 10 orang je..
Lepas 2 kitaorang g Hotel Zenith bertolak sangat lar pagi nye dari Jengka..macam jauh sgt je tmpat dye..ble kitaorang smpai je sne trus tgk orang reheasel..mula2 msuk Grand Ballroom waahhh besar nye dan tempat dye nmpak lar mahal nye..ye lar mane x nya hotel 5star kot..lepas 2 kitaowang pergi makan kat dining bawah..x taw nk ckap n gmbarkan ble tgk mkanan..pergghhhh..sedap nye..byk gle mkanan..semu ade..dan memang sgt puas hati tgk mkanan dye apbila perut sdg lapar..jadi usher nie walaupun nmpak sng je tapi penat doe..wlaupun dye dah bagi tmpat tapi still penat dgn pakai wedges belum lagi high heels 2..mase 2 bdk KEB uitm pun ade wat prsembhan untk pembukaan..memang ramai lar pelajar datang masa 2..pukul 8 pgi dah ramai student datang..agk meriah lar walaupun hujan..urm semasa jadi usher semu orang aku dapat jumpa, depan mata je…dah lar pnat lar nk tulis..La kxn(bye2)…J


bersama farha..:)


muka yang sangat penat...

hehehe..my geng..peaceee
bersama syakir yang sengalll.....

dan lagi nak selit muka 2..:)

bye...............

No comments:

Post a Comment

h