Monday, 31 December 2012

lebaran tahun baru..

Oyeaaahhhhh…”HAPPY NEW YEAR..welcome 2013 say good bye 2012…now semua orang nak update blog sbb tahun baru kan..mestila semua nak mulakan azam baru la semangat baru la…buka buku lama tutup buku baru la..semua orang nak macam tu kan sama la kite..orang cakap tak semestinya tahun lepas tu bad memories je kan..de je yang boleh kita buat tauladan dan sempadan…mungkin mengajar kita untuk membuat sesuatu yang lebih baik pada masa akan datang..dan tak juga semua orang de memori yang x berapa nk best mesti de je yang bahagia kan..x kan semua dalam hidup ni sedihh je..ermm bagi aku la tahun 2012 banyak memberi kenangan yang manis dan ade juga yang pahitnye..
Kalu nak cerita perjalanan hidup untuk tahun 2012 rasenya tahun depan pun x abih dan x de la yang mnarik sgt rasenya..semua yang berlaku tahun lepas akan menjadi ukuran dan rujukan dalam hidup kita..dan x perlu kenang apa yang pernah berlaku sebagai halangan dan lupakan sesuatu yang x penting lagi dalam hidup kita..sedarlah ammarah..dia adalah sejarah dalam hidup kau dan bukannya milik kau lagi..so lepaskan jela mnda tu..da lama da kan berlalu.. aku akan cuba padamkan semua ni dalam hidupku..
Tahun 2012 aku brjaya menamatkan diploma dalam jurusan pengurusan dan teknologi pejabat kat uitm jengka selama 2 tahun setengah..rindu bila teringat masa belaja kat situ.. banyak yang dapat aku belajar tak kira la dari segi blajar ke hidup  ke dan persahabatan..yes betol kata orang kita kena pandai pilih kawan sebab semua tu akan effect jalan hidup kita nanti..tapi alhamdulilah, aku dapat yang ok..tapi menda x kekal lama bila separuh terpakse berpisah dan semua nya rase berjauhan dan semakin tak rapat seperti dulu..tapi x pe lah masa tu kita akan dapat lihat kawan bila senang dan susah kita..biase la setiap manusia mane ade yang sempurna..silap dan salah itu biasa lah lumrah hidupkan..bila dah last sem kita rase sedih bila berpisah dengan semua orang..setiap pertemuan tu pasti de perpisahan..its normal thing..but people hard to accept this..why??ermm biase la semu orang de perasaann..mungkin kot
d then kerja part time kat 7e kat umah aku..spnjg aku bekerja kat situ selama 2 bulan lebih bnyak menda yang aku belajar dan jumpe macam2 ragam manusia…uhhhh hanya tuhan je tahu macam mane rase dia..tapi x pe best jeee..kadang2 orang yang kita x kenal pun bole tgur sebab dye kenal, dan ade juga yang slama nie wat2 x kenal n then dye pun wat2 x kenal bole tegur juga bila kerja kat situ..mcm2 lah.. store manager pun baik je cume jangan bagi dia start bagi ceramah…mula la dia akan “potpet potpet..”lama plak tue..tapi x pe lah biase lar tu kerja macam tue..bila kerja kat situ selalu je dapat date..hehehe…tapi dah berhenti da skang nie..sedih pun adee..Next year I will start with my new job..2 january 2013..please be nice with me..huhuuhuuu..
semangat dan azam baru untuk tahun 2013 nie akan selalu happpyy good lucky dan dapat wat apa yang kita nak..

ok..see for the next entry…J

No comments:

Post a Comment

h