Sunday, 11 December 2011

3O1A1AB2B

salam..ok kali ini nak cter pasal housemate plak..bukan roomate dah..sebab duk kat luar..kitaorang duk 7 orang..hehe comel x..setiap mmbe semu de perangai masing2..kalu semua bergabung boleh pecah rumah..dalam rumah nie semua jenis darah ada..dari jenis darah A,B,AB dan O..happening der..tapi O ramai sekali 3 orang termasuk lar ak..B pulak ade 2 orang..yang darah single ataupun x de geng darah AB ngn darah A..hehehe..ak akan cerita pasal diowang nie...ok nak cter pasal spe dlu erk..urm rse2 yang paling hot kat dalam rumah kitaorang nie adalah darah A...hahahaha..


TYPE BLOOD A


kalu darah A nie kan dye sangat teliti dan boleh dikatakan cerewet lar jugak..terutama dari segi nak beli barang..x boleh nak suggest sebab dye akan pilih taste dye jugak..hehehe..lepas 2 darah A susah nak percayakan orang..dye x kan senang je dan terima orang 2..x kira lar orang 2 muda ke tua..bagus betul..x senang lar kena tipu..lagi satu A nie suka bercerita dan suka berkongsi..x kira menda 2 happy ke x..so kita x yah risau mesti ade orang akan cerita punye dalam rumah 2..kalu nak dapat informasi terkini..dapat lar dari darah A..A juga akan buat list kalu nak  pergi mana atau nak beli ape2..dye akan senarai dari A sampai lar Z..pas2 pemberi nasihat yang baik..dye suka  memberi nasihat kepada orang lain macam pakar kaunseling lar..tapi A nie de juga habit buruk dye sangat boros..sebab my mum juga darah A..sangat cerewet dan suka berbelanja sampai x de limit....kalu dye mnat barang 2 dye akan beli jugak..boleh jadi berani secara tiba-tiba depends on situation..hehehe..kadang2 suka membangkang..mudah terhibur dan suka observe orang..sangat suka nilai orang lain..mudah terhibur sampai boleh demam...pendengar yang baik...kadang2 A ni kelam kabut nak wat sesuatu..menurut pandangan my housemate pandai jage hati orang lain, suka sembunyi perasaan tapi last2 kantoi jugak sebab x reti tipu kot..A juga suka cuba benda yang baru pas2 setia..
MODEL BLOOD A..:)


Nuur syafiqah mohd Radzi

TYPE BLOOD B

Ok darah B pulak yang nie suka buat hal sendiri dan x kisah..diorang ni ada  dunia sendiri..hehe x kisah pun ape yang terjadi...B nie suka pendam walaupun diorang sedih diorang still nampak cool..huhu..ssuka berusah dalam diam...hebat btul..yang suka B nie..paling bangun awal..kalu dalam rumah nie..diorang lar paling awal sekali bangun..pas2 wat keje sendiri...tapi darah nie cepat bosan..pas2 pandai menyembunyikan perasaan ataupun masalah..diorang nie pandai berdikari dan sangat serius dalam buat sesuatu..pas2 mereka akan cuba selesaikan masalah diorang sendiri dan x suka orang tolong..diowang akan rase annoy gler kalu terlalu complaint..kalu bercinta diorang xsuka dikongkong n lebih bersikap matang..






TYPE BLOOD AB

HEHEHE..darah AB darah yang paling complicated...first AB sangat sensitive tapi manja...diorang cepat toucing...lepas 2 sangat berterus terang dan bising..straight the point..so kita kena tahan je lar..hihihi..dye nie teliti dan sangat pengemas..so kita boleh kenal kalu darah AB yang kemas rumah...kalu makanan 2 x sedap..akan berhenti terus untuk makan...walaupun dia suka minta pendapat orang lain tapi AB akan selesaikan masalah diorang dengan jalan dye sendiri..sangat friendly dan orang akan mudah terpikat dengan darah AB...apa yang dye nak buat dye akan buat...kalu bersiap sangat lambat sebab sangat teliti..so kena bagitaw awal2 kalu nak kuar ngn dye.. selalu inginkan perhatian dari semua orang..pas2 berfikiran jauh..

Natasha Fairuza bt Mat Nasir

TYPE BLOOD O

Ok darah O..Ok je..hehehe...darah O sangat periang dan sporting..mudah terpengaruh dan mudah percayakan orang lain walaupun baru first kenal...pas2 payah terima pendapat orang lain dan sangat degil..suka memerintah daripada menurut..suka juga membangkang.sangat peramah dan suka membantu orang lain..semangat setia kawan dan menjaga perasaan orang lain..kreatif...pendengar yang baik..bersemangat dan suka bercerita..O mudah buat kawan dan sentiasa nak menang, kadang2 x boleh terima cadangan orang lain..pas2 banyak tanya dan suka menunjuk2..btul ke?..O jugak malas nak bergaya..lebih selesa simple..suka cabaran..kalu bercinta susah nak tunjuk kasih sayang kat orang 2..tapi suka didibelai dan manja..











Nur Shaqirah,Nor Ammarah dan Dylla Naira





No comments:

Post a Comment

h